« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87
badangel87

2012-08-16 19:17

|

Potrzebna kategoria poradnika

forszmak z piersią kurczaka ("ala" gulaszowa)

składniki:

cebula i 2 zabki czosnku

2 piersi z kueczaka mozna dodac tez kawałek schabu

1 papryka

5 duzych pieczarek

3 ogórki korniszone

pieprz ,sól ,ziele angielskie, liść laurowy, kostka rosołowa

olej, mąka

cebulke z czosnkiem zeszklic lekko na oleju

dodac przyprawione sola i pieprzem piersi obtoczone lekko mąką (jesli dajemy schab to najpierw schab pozniej piersi ) '

podsmazyc nastepnie dodac papryke i ogorek pokrojone według uznania

na innej patelni podsmazyc pieczarki poczym dodac do mieska

w garneczku zagotowac wode ( tak na oko zeby przykryło miesko) dodac lisc laurowy i ziele angielskie oraz kostke rosołowa 

zalac miesko i lekko udusic

zabielic smietanka i gotowe ;) pychotaa!    mozna posypac serem i pietruszka . ja osobiscie nie dodaje ziemniakow ale oczywiscie jak kto woli SMACZNEGO :)

Komentarze

Brak komentarzy