« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lollipop270
lollipop270

2012-11-11 17:54

|

Potrzebna kategoria poradnika

pałki/skrzydełka na ryżu

PAŁKI/SKRZYDEŁKA NA RYŻU:
2 szklanki  ryżu (suchy), wysypujemy na blachę od pieczenia. Na to układamy pałki lub skrzydełka posypane Wegetą.
Zalewa: 5 szklanek wody
pokrojone 3 ząbki czosnku
6 łyżek ketchupu
1 łyżeczka papryki ostrej i słodkiej
1 kostka masła (jeśli skrzydełka to masła trochę mniej)
Wszystko razem zagotować.

Gorącą zalewamy ryż z pałkami lub skrzydełkami, do piekarnika na 1 godzinę - 180 stopni.

Komentarze

Brak komentarzy