« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
55pl
55pl

2013-05-15 12:40

|

Potrzebna kategoria poradnika

Piers z kurczaka w kieszonce z ciasta francuskiego

Składniki:

- 1 podwojna piers z kurczaka

- 1,5 gotowego ciasta francuskiego

- puszka ananasow w plasterkach

- przyprawa warzywna ja uzywalam ziarenek smaku

- ser gouda w plasterkach

- 1 jajko

 

1. Piers kroimy na pol, kazda z polowek przrekrawamy wzdluz na dwie czesci.

2. Na stole rozkladamy ciasto francuskie, na brzegu ukladamy nasz kawalek piersi. Posypujemy ziarenkami smaku, przykrywamy plasterkiem goudy. Nastepnie na serek kladziemy 1 plasterk ananasa przekroinoy na pol (ukladamy wzdluz zeby byl na calej dlugosci piersi), i znow plasterk goudy. Zawijamy w ciasto franscukie i dokladnie sklejamy brzegi. Najlepiej smakuje  tylko z jedna warstwa ciasta wiec nie robimy z niego zakladek.

3. Gdy wszystkie nasze piersi z kurczaka sa juz pozawijane, ukladamy je na blaszce badz folii aluminiowej posmarowanych odrobina tluszczu. Smarujemy z wierzchu rozmaconym jajkiem i wkladamy do piekarnika.

4.Pieczemy 40-45min w 200-220st (ja posiadam zwykly, stary piekarni bez termoobiegu i w takim sie piekly tyle czasu).

 

Ps. Jesli ktos posiada moze do srodka wlozyc kawalek szczypiorka z czosnku, dodaje on ciekawszego smaczku.

 

Smacznego.

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202

pyszne to jest :) robilam kiedys i bardzo nam smakowalo ;)