« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202
andzia89202

2013-06-01 13:36

|

Potrzebna kategoria poradnika

Ciasto Stefania

Składniki :

litr mleka
szklanka cukru
kostka margaryny
szklanka kaszy manny
2 łyżki kakao
cukier waniliowy
2 łyżki wiórków kokosowych
5 paczek herbatników
 
 
Polewa :
 
  • pól kostki margaryny
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2-3 łyżki kakao
  • 2 łyżki gorącej wody
 
PRZYGOTOWANIE:
 
Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu dodawać kaszę manną, cały czas mieszając. 
Gdy zgęstnieje, dodać kakao. Od razu zmiksować.
Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę.
Na górze ułożyć warstwę herbatników (lekko uciskając). 
 
Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać.
Gdy polewa zgęstnieje, polać nią ciasto i posypać wiórkami.
 
 
SMACZNEGO !   ;) 
 
 

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anastazjat

a na jaką blache jest to ciasto ? :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202

ja robie na obojetnie jaka blache .. taka jaka mam w domu :)