« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nefretari
nefretari

2014-02-25 23:15

|

Uwagi i opinie

Pytanie o krem do przekladania tortu zrobionego ze smiatany do ubijania "Sniezka"

Czy masa zrobiona ze Sniezki utrzyma sie w torcie, nie zrobi sie ciapa, nie rozjedzie mi sie tort?

Jedna warstwe mam z czego innego, ale druga chcialam zrobic wlasnie ze sniezki.

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mysza88

może się rozejść, a przynajmniej nie wytrzyma dłużej na stole. do śmietanki dodaj śmietan-fixu (jedna paczuszka na 0,25ml śmietanki) lub żelatynę.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
monisia1407

Ja nie używam śnieżki wogóle zastępuję ją śmietaną 30 % do której dolewam rozpuszczoną galaretkę (przestudzoną) troszke cukru pudru i miksuję.Czekam aż zacznie tężeć i wylewam na placek albo wykładam

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne

możliwe że zrobi się "ciapa", będzie Ci się tort rozchodził:) Osobiście preferuję kremy na bazie budyniowej, włąsnej roboty :D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Ja nie używam śnieżki wogóle zastępuję ją śmietaną 30 % do której dolewam rozpuszczoną galaretkę (przestudzoną) troszke cukru pudru i miksuję.Czekam aż zacznie tężeć i wylewam na placek albo wykładam
Ja tez bym uzyla smietany kremowki 30% lub 36% i odała tzw śmietan-fix. Ta sniezka nie jest zbyt naturalna.