« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
godi21
godi21

2014-01-31 11:46

|

Pozostałe

Uwaga, pieke biszkop..brak koncepcji co dalej z nim zrobic?

j.w. Nie mam w domu zadnego kremu do tortow, jedynie kawalek margaryny, budyn, garaletki, banana i pol słoika dżemu ;) Pomyslow 100 ale nie chce by jakas mamalyga wyszla.. Może macie jakies propozycje co do finalnego efektu?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ona
ona

masa budyniowa :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
godi21

masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ona
ona

masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?
tylko ja wole budyniowa mase swojska robic :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lilith

masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?
tylko ja wole budyniowa mase swojska robic :)
swojska budyniowa!
ja bym zrobiła tak: przekroiła ciasto na 3 (zależy jakie grube jest) masa budyniowa, dalej dżem i masa budyniowa na nią można dać banana, Albo do niej dorzucić banana ;)
albo zrobić swój krem ^^

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne

Biszkopt przełóż kremem na bazie masy budyniowej (jest najlepsza, bo włąsnej roboty, mniammm :)Jesli lubisz wiórki kokosowe to możesz zrobiś a' la Tort Raffaello. Potrzebne jest 15 dag wiórek kokosowych, 3 łyżki masła lub margaryny i 3 łyżki cukru. Na patelni lub w rądelku rozpuszcasz masło z cukrem na małym ogniu, później jak masło się rozpuści dodajesz wiórki. Dokładnie mieszasz, worki muszą się zarumienić na delikatny złoty kolor. jak ostygna dodajesz czesć do kremu, a drugą część zostawiasz na obsypanie biszkoptu z wierzchu i po bokach.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne

Jeśli biszkopt jest gruby, to ja zywkle kroję na 3 cześci, przekładam kremem budyniowym. Górną, trzecią część tez smaruję kremem, później kładę owoce np. wisnie drylowane ze słoika własnej albo mandarynkę i to w głębokiej okrągłej formie zalewam galaretką:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
godi21

Biszkopt przełóż kremem na bazie masy budyniowej (jest najlepsza, bo włąsnej roboty, mniammm :)Jesli lubisz wiórki kokosowe to możesz zrobiś a' la Tort Raffaello. Potrzebne jest 15 dag wiórek kokosowych, 3 łyżki masła lub margaryny i 3 łyżki cukru. Na patelni lub w rądelku rozpuszcasz masło z cukrem na małym ogniu, później jak masło się rozpuści dodajesz wiórki. Dokładnie mieszasz, worki muszą się zarumienić na delikatny złoty kolor. jak ostygna dodajesz czesć do kremu, a drugą część zostawiasz na obsypanie biszkoptu z wierzchu i po bokach.
Dzieki ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne

Smacznego:)