« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martusia90
martusia90

2014-03-06 14:53

|

Pozostałe

do mam ktore robia same torty.

Mam dosyc glupie pytanie.Chcialam zrobic sama torta dla mojego chrzesniaka i zastanawia mnie czy gore tortu pokryc kremem tak jak boki tortu i na to daje sie polewe czy gory juz nie robic krememi sama daje sie polewe? ,wiem glupie pytanie ale nie wiem a chce z polewa czekoladowa na gorze :) dziekuje

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mariola159

polewa na ciasto, bez kremu. Ale jakoś nie przemawia do mnie ta polewa. Ja też robiłam sama, mogę dodać zdjęcie na bloga jakbyś chciała zobaczyć.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

ja uzywam samego kremu bez polewy , albo masy cukrowej , polewy daje np na babke .

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolajnp88

mozna pokryc gore i boli kremem, a na wierzch zrobic ganache;)http://foodmag.pl/blog/ganache-polewa-czy-krem/ jest lepsze niz polewa i krem nie splynie. Ale oczywiscie po pokryciu kremem wierzchu tortu i bokow trzeba na jakas godzinke wlozyc do lodowki a potem zrobic wlasnie ganache:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
monisia1407

Powiem że ja bym na górze zrobiła tylko krem i ładnie udekorowała jakos nigdy nie robiłam polewy jak tort to z masą na wierzchu:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fioletoweorgany

Ja zawsze obkładam najpierw tort masą a potem dodatki.