Blog: ewa1986

« Powrót do listy wpisów
« Poprzedni wpis Następny wpis »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
ewa1986

Serki wiejskie zmiksowane z truskawkami wymieszane z jaglanką i dosłodzone ksylitolem. Zagęszczone żelatyną.

Galaretka z kompotu z truskawek i żelatyny :)

i truskawy z własnego ogrodu ;)

 

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kamciosik

Mniamsmiley

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madziadioda000
Az mi w brzuchu zaburczalo ;D
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kakol1
To juź bezczelnośc dodawac takiego apetycznego bloga ;p aź ślinka cieknie :)
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Ojej.. ale mam apetyt na takie pyszne ciasto.

Proszę wstaw swoje fit przepisy  do poradnikówsmiley.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986

Kati na blogu wstawiam przepisy

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986

Dom dałam 2 serki wiejskie te z grudkami i truskawki na oko ;) wedle uznania. Nie wiem dokładnie ile tego wyszło ale na pewno ponad litr. Kaszę gotowałam też na oko :D gdzieś ok pół szklanki może 3/4 szklanki. żelatyna (opakowanie) pół na pół. Połowę do spodu połowę do galaretki. Musisz w ciepłej wodzie rozpuścić i dolać do masy. Galaretka ok 1,5l wody i duuużo truskawek . I oczywiście połowa tej żelatyny. Tylko najpierw poczekaj aż ci masa zastygnie dopiero galaretką zalewaj.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Dom89 to ekspert kulinarny Ewcia;-)
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Dziękuję za proporcje. Spróbuję zrobić chociaz ze mnie cukierniczy anty talent:-)