« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
matyldaaa
matyldaaa

2012-10-12 12:59

|

Pozostałe

głupie pytanie :)

Wchodze do kuchni, patrze a tutaj woda z pod lodówki leci. Ktoś zapomniał zamknąć zamrażalnika, nie będę teraz winić kogo to sprawka... :P W zamrażarce miałam pełno mięsa. Teraz pytanie co z tym zrobić? Wszystko jest rozmrożone. Czy takie mięso nadaje się ponownie do zamrożenia? Czy mam to wszystko wyrzucić?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcelka089

Ja osobiście drugi raz bym nie zamroziła, bałabym się:)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lokata

do wywalenia natychmiast,nawet z tego dzis nic nie gotuj bo to sie nie nadaje;/

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lokata

Nie wyrzucaj no co Ty,pewnie że się nadaje,tylko przejmyj to wszystko ciepłą wodą bo może przeszło tamtą wodą z zamrażalki.
ciepla woda ha ha ha,jak juz to zimna kochana:)ale to jest do wywalenia.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lokata

nie mozna zamrozic ponownie zrob bigos lub inne jadło i w tedy zamroz na pozniej lub rozdaj komus:))
mamuska piszesz ze by nie zamrazala ponownie,a po przecinku ugotowane juz moze?nie, zdecydowanie nie moze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lokata

do wywalenia natychmiast,nawet z tego dzis nic nie gotuj bo to sie nie nadaje;/
no chyba ze masz pewnosc ze rozmrazalo sie np 8godzin,to mozeszu ugotowac cos dzisiaj,ale nie trzymaj tego dluzej jak 3dni (w lodowce)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

ja bym narobiła bigosu gołąbków ,zrazy,mielone ,pierogi z mięsem ... porobic i zamrozic ;) takze czeka cie długi czas w kuchni ;) powodzenia ;))))

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
milka88

Daj adres, wpadniemy na obiad;) Nie nadaje się do zamrożenia ale do jedzenia chyba tak...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szakalica86

Kochana bigos,gołąbki,pierogi z mięsem,pyzy z mięsem rolady wszystko to możesz przecież raz jeszcze zamrozić bo już mięcho będzie zagotowane...wszystko co z mięchem i gitara...a jeszcze fasolka po bretońsku tez dużo mięska pójdzie...nie wyrzucaj...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marjah

zrób bigos i zamroź wtedy :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nadia89

wyrzucać nie musisz - najlepiej coś z nim zrobić, poddać obróbce termicznej i dopiero ewentualnie zamrozić. samo umycie nic nie da, bakterie już mogły się namnożyć i zabijesz je powyżej 80stopni.