« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87
badangel87

2012-09-08 11:56

|

Pozostałe

inny temat gołąbki .

dziewczyny macie jakis sposób przy robieniu gołąbków zeby nie były suche w środku tylko takie soczyste ? miłego dnia życzę ;)

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kenfuszka

a robisz jej w piekarniku czy gotujesz? Ja je gotuję pod przykryciem i kładę coś ciężkiego na nie by były przygniecione i moje gołąbki nigdy nie były suche :) no i osobno robię sos pomidorowy :) ale mi narobiłaś teraz smaka na gołąbki!!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

gotuje nie w piekarniku;) ja do farszu dodaje zmielona karkowke i ryz no i przyprawy.i takie nie do konca soczyste

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

gotuje nie w piekarniku;) ja do farszu dodaje zmielona karkowke i ryz no i przyprawy.i takie nie do konca soczyste
daj cos tlustszego , nawek odrobine sloninki do farszu :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

a zalewasz woda?
heheh no tak ;)))

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

to dodam tego boczku albo słoniny ;) zobaczymy jak wyjda :) dzieki dziewczyny

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kenfuszka

jak piszesz ze dajesz zmieloną karkówkę to po prostu masz za chude mięsko :) tak jak dziewczyny piszą dodaj boczku do farszu i będzie gitara! :)

ja daje mielone ryż i przyprawy. I nie gotuje tylko prychcę, tak mói moja babcia, na małym ogniu się wolniutko ogtują w 3/4 wody w garnku, ale na spód daje szklane pokrywki i są pyszne soczyste i mniam, osobno robię sosik :) cała rodzina kocha moje gołąbki :D

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

ja daje mielone ryż i przyprawy. I nie gotuje tylko prychcę, tak mói moja babcia, na małym ogniu się wolniutko ogtują w 3/4 wody w garnku, ale na spód daje szklane pokrywki i są pyszne soczyste i mniam, osobno robię sosik :) cała rodzina kocha moje gołąbki :D
jak na spód? nie wiem o co chodzi ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olenkab

ja polewam po wierzchu koncentratem pomidorowym :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczkam

A ja nigdy w zyciu nie gotowalam golabkow w wodzie tylko w bulionie. Nigdy nie byly suche.