« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina
ewellina

2015-02-10 20:30

|

Pozostałe

kotlety schabowee. czy obtaczasz w mące?

ja tylko w jajku,bez dodatku mąki,jednak cala rodzina mojego M.obtacza w jajku i mące.dziwnie się patrzyli jak robilam po swojemu...


35.71%
TAK
64.29%
NIE

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426

ale tylko czasem, za to od niedawna jak rozbije kotlety to moczę je w mleku i jajkach z solą i pieprzem przez godzinę :) mniam

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamusiaaaa18

raczej w bułce tartej

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina

moja tesciowa obtacza w jajku,mace a na koncu bulce tartej

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kajka10

w jajku i bulce tartej

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
perla87

mało tego skropuję jeszcze schabowego cytryną. Jest potem lepszy ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina

a po co obtaczac w mace? :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
esis

Jak zwykle schabowe to bez maki, tylko jajo I bulka tarta. Czasami robie tez tak zwane sloneczne kotlety, z piersi kurczaka, lub indyka, ewentualnie tez ze schabu, obtaczam najpierw w mace potem obficie w jaju I na patelnie.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
arletka1991

Najpierw jest mąka, która przyczepia się do mokrawego mięsa, potem w jajko, które z kolei swietnie się przyklei do suchego i zaś bułka - przykleja się do mokrego jaja :)

W smaku żadna różnica w sumie ;) Lepiej się panierka trzyma :P

Twój komentarz