« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
esis
esis

2014-04-13 12:10

|

Pozostałe

przeterminowany majonez....mozna uzyc?

Mam 2 sloiki majonezu, waznego do 04.04.14. Teraz zauwazylam, a chce go uzyc do salatek wielkanocnych, I nie wiem czy nie zaszkodzi . Wydaje mi sie , ze nie. Co sadzicie? Moge go uzyc? Normalnie bym kupila nowy..tylko jestem w de .I tu nie ma majonezu Winiary, ten ich taki malo dobry jest : (


35.29%
TAK
64.71%
NIE

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77

Nie radzę. Wolałabym kupić świeży i uniknąć sensacji żołądkowych.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paula31

Przecież majonez kosztuje 3 zł a po co później narobić sobie kłopotu sama piszesz że jest po terminie a takich produktów się nie spożywa wkońcu po coś tak ta data ważności jest.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77

@paula31 - majinez Kętrzyński i Winiary nie kosztują 3 zł....Poza tym, dziewczyna jest w DE...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77

majonez* sorry

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paula31

Ile by nie kosztował ale za cenę zdrowia bym nie ryzykowała poza tym majonez to surowe jaja można nabawić się sarmonelli ale jak uważasz.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

zrob sama majonez :) troche jajek i oliwy i wyjdzie pyszny :) lepszy niz winiary :) 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

 

Składniki
0,5 litra oleju(najlepiej słonecznikowego)
1 całe jajko
1 łyżka musztardy
sok z połowy cytryny
kopiasta łyżeczka cukru

pół łyżeczki soli

 

Majonez błyskawiczny i pyszny
Do pojemnika miksera wbić jajko , dodać pozostałe składniki oprócz oleju.
Zmiksować na jednolitą masę, dolać 1/3 szklanki oleju-znów zmiksować,
dolać następną część oleju itd...do wyczerpania oleju.
Przygotowanie tego majonezu zajmuje ok.5 min.
Jest doskonały do sałatek i kanapek, a także może być bazą do przyrządzenia innych sosów np.czosnkowego,chrzanowego, czy pomidorowego.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
esis

 roslina 28 dzieki, w sumie dobry pomysl : )

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
8karo8

majonez to majonez. ja bym nie ryzykowała

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
esis

Ok.dzieki za rady...juz go do kosza wrzucilam, zeby nie kusil ;)

Twój komentarz