« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ona
ona

2014-04-22 22:59

|

Pozostałe

robiąc domowa pizze co dajesz na spód czyli sosyyy

dajecie standardowo ketchup czy moze przecier pomidorowy a moze specialne sosy??

Odpowiedzi

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

Jak robiłam pizze to tylko i wyłącznie pizzerinki (robiłam jedną dużą:P) a tam sos już jest i pyszny :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

PS. Tak od podstaw sama to nei umiem :P

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylwiag

koncentrat pomidorowy mieszam z odrobiną wody, dodaję oregano i bazylię, mieszam i gotowe :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986

sos pomidorowy :

2 łyżki koncentratu lub zblenderowanych pomidorów, 1 łyżka ketchupu, oliwa, zioła (bazylia, oregano, czosnek, sól) Mieszam i smaruję.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sunny
Koncentrat pomidorowy + ketchup + zioła (oregano bazylia itp) i woda
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
malenka1888
Moja mama robi sos ale.nie z pomidorow a papryki taki przecier jest przepyszny dodajemy go do wielu potraw, do pizzy takze i jest przepycha :))
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pollym

albo zwykły przecier pomidorowy, albo sos - przecier, oliwa, czosnek, pieprz, oregano :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
1984jk

Przecier pomidorowy wymieszany z bazylią.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
honia2

Moją bazą jest koncentrat pomidorowy, do którego zawsze dodaję przeciśnięty ząbek czosnu, oregano, bazylie, (zioła prowansalsie)  jak jest za bardzo kwaśny koncentrat to dodaję jeszcze roztrzepany z wodą sos pomidorowy z torebki, nie zapominam o pieprzu świeżo zmielonym :)

Twój komentarz