Odpowiedzi
2012-10-28 13:38:03
do zimnej wody wrzucam 2 udka i jak sie zaczyna gotowac to doprawiam kostkami i wegetą gotuje 1,5 godz. dodaje włoszczyzne i jeszcze 30 min i gotowe makaron osobno gotuje
2012-10-28 13:48:30
Według przepisu mojego tatusia:
Do zimnej wody wrzucam porcję rosołową i czekam aż się zagotuje i powstana szumowiny, zbieram je, dodaje włoszyczyznę , pieprz w ziarenkach, i kostki rosołowe oraz przysmażoną cebuklę nad ogniem. Gotuje to jeszcze z 40 minut. Smacznego.
2012-10-28 14:21:27
Do gara wrzucam - udka i skrzydełka, czasami jakiś kawałeczek wołowinki-wtedy jest lepszy niż na samym kurczaku, (ile to zależy od tego jaki gar), do tego z 7 dużych marchewek, por, kawałek selera, korzeń pietruszki, przypieczoną dużą cebulę,ząbek czosnku, z 5 ziarenek ziela angielskiego,wlewam wodę, doprawiam wegetą, żadnych sztycznych kostek rosołowych nie dodaję. Gotuję na małym ogniu do momentu aż kurczak zrobi się miękki (tak ok 1h, 15 min), szumowiny rzadko kiedy się robią wiec nie mam z reguły co zbierac, wyłaczam, doprawiam pieprzem, niekiedy troszkę soli jak za mało i jest pycha;)
2012-10-28 14:59:19
Do zimnej wody wrzucam porcję rosołową i czekam aż się zagotuje i powstana szumowiny, zbieram je, dodaje włoszyczyznę , pieprz w ziarenkach, i kostki rosołowe oraz przysmażoną cebuklę nad ogniem. Gotuje to jeszcze z 40 minut. Smacznego.
2012-10-28 16:06:32
Do wody ze 2 uda,do tego jakies kosci np;boczek,lub jakies wolowe(przez to ma glebszy smak)to sie pogotuje ,wyciagam szumowiny, przypalam na czarno cebule mala nad gazem,lub na masle podsmarzam,zabek czosnku,warzywa,marchew,pietruszka,nac pietruszki,kawalek selera,czasami dodaje suszone warzywa jak swierzych mam malo,sol ..i jezeli trzeba to dodaje odrobine kostki rosolowej ale nie cala,dzieki miesu innemu tez jak tylko udka smak zazwyczaj sie wydobywa sam bez tej trucizny,dodaje tez suszony lubczyk(polecam),aha i rosol powinno sie gotowac na wolnym ogniu i dlugo..
2012-10-28 19:43:33
Do zimnej wody (Duzy gar) wrzucam porcje rosołową, 2 udka i 2 skrzydełka (kurczak bez piersi) zagotuje ściągam szumowiny,potem dodaje 2 kogutki, marchewke, pietruszke, pore,kawałek selera, pietruszke zieloną i podpaloną cebulke dodaje 1 łyżke soli. Całośc sie nie gotuje tylko "pyrka" na wolnym ogniu. Tak około 2 godzin rosół jest gotowy. Smacznego :)
2012-10-28 19:51:31
http://pysznakuchniadomowa.bloa.pl/2012/10/21/tradycyjny-rosol/ naprawde polecam dostalam przepis tu od jednej dziewczyny i jest zajevbisty...
Kategorie pytań
-
Antykoncepcja
-
Bezpłodność
-
Choroby i zdrowie
-
Ciuszki dla bobasa
-
Dieta karmiącej mamy
-
Dieta niemowlęcia
-
Dieta przyszłej mamy
-
Edukacja i wychowanie
-
Ginekologia
-
Gry i zabawy
-
Higiena i pielęgnacja
-
Laktacja i karmienie
-
Moda i Uroda
-
Nianie, opiekunki
-
Niemowlęta
-
Noworodki
-
Objawy ciąży
-
Poronienie
-
Poród i Połóg
-
Pozostałe
-
Prawo
-
Prawo i ciąża
-
Przebieg ciąży
-
Rozwój dziecka
-
Sport i Ćwiczenia
-
Sport i ćwiczenia dla mamy
-
Sprzedam
-
Szpitale, lekarze, położne
-
Uwagi i opinie
-
Zabawki i akcesoria
-
Zakupy
-
Zdrowie w ciąży
Pytania o ciąże
- 1 tydzień ciąży
- 2 tydzień ciąży
- 3 tydzień ciąży
- 4 tydzień ciąży
- 5 tydzień ciąży
- 6 tydzień ciąży
- 7 tydzień ciąży
- 8 tydzień ciąży
- 9 tydzień ciąży
- 10 tydzień ciąży
- 11 tydzień ciąży
- 12 tydzień ciąży
- 13 tydzień ciąży
- 14 tydzień ciąży
- 15 tydzień ciąży
- 16 tydzień ciąży
- 17 tydzień ciąży
- 18 tydzień ciąży
- 19 tydzień ciąży
- 20 tydzień ciąży
- 21 tydzień ciąży
- 22 tydzień ciąży
- 23 tydzień ciąży
- 24 tydzień ciąży
- 25 tydzień ciąży
- 26 tydzień ciąży
- 27 tydzień ciąży
- 28 tydzień ciąży
- 29 tydzień ciąży
- 30 tydzień ciąży
- 31 tydzień ciąży
- 32 tydzień ciąży
- 33 tydzień ciąży
- 34 tydzień ciąży
- 35 tydzień ciąży
- 36 tydzień ciąży
- 37 tydzień ciąży
- 38 tydzień ciąży
- 39 tydzień ciąży
- 40 tydzień ciąży