« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
koniczynka87

2013-11-29 12:16

|

Uwagi i opinie

Czy używasz w swojej kuchni kostek rosołowych i gotowych przypraw do zup typu Kucharek?

Mam na myśli oczywiście Wasze dorosłe jedzonko.

Dziewczyny, które nie używają niech napiszą czym przyprawiają rosołek i inne zupy.

Moja babcia namiętnie używa kostek rosołowych i Kucharka dlatego gotuję dla Młodego oddzielnie, ale w styczniu się wyprowadzamy i szukam alternatywy he he.


80.00%
TAK
20.00%
NIE

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ona
ona

kucharek tak kostka NIE :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993

jak jak cocosankasmiley

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madelka

kostek nie używam wcale, ale odrobine kucharka musze dodać do zupy

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mikijulki

kucharek tak a kostki nie

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mama4412

od dawna juz nie uzywam kucharka ani kostek;)  staramy sie nie jest soli wcale;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sunny

mama4412 to jak przyprawiasz zupę? nie jest wodnista i bezsmakowa? bo mi bez wegety to nawet nie smakuje... soli owszem może nie być, ale wegeta?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jukaijey
Ja używam kostki rosołowej do ryżu,ale moja mama jest alergikiem i sama robi kostki rosołowe (wlewa wywar z rosołu do woreczka na kostki lodu i do kolejnych potraw dodaje tak z 6-8 kostek takiego wywaru). Natomiast jeśli chodzi o wegetę to w suszarce ususzyła warzywa, marchew, por, seler, pietruszka, cebulka, dodała ziół i soli morskiej i wszystko potraktowała blenderem.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87

ja tak sobie myślę, że będę używać suszonych warzyw i trochę soli... wszędzie mówią, że te kostki takie niezdrowe...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

vegete tak kostek nie , chociaz to i tak ten sam syf , chodzi o ten slynny glutamnian sodu , ale jest tez vegeta bez tego glutaminianu .

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87

Widziałam tę przyprawę w sklepach, ale coś mi się wydaję, że bardziej opłaca się kupić suszone, pakowane w woreczki warzywka i dodać soli, chociaż mogę się mylić. Kamilka u mnie w domu bez czerwonego delikatu nie ma mięsa do dziś.

Twój komentarz