« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
koniczynka87

2013-11-29 12:16

|

Uwagi i opinie

Czy używasz w swojej kuchni kostek rosołowych i gotowych przypraw do zup typu Kucharek?

Mam na myśli oczywiście Wasze dorosłe jedzonko.

Dziewczyny, które nie używają niech napiszą czym przyprawiają rosołek i inne zupy.

Moja babcia namiętnie używa kostek rosołowych i Kucharka dlatego gotuję dla Młodego oddzielnie, ale w styczniu się wyprowadzamy i szukam alternatywy he he.


80.00%
TAK
20.00%
NIE

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mruuwka

Same zioła i przyprawy typu pieprz i takie inne. Nigdy kostek i gotowców nie używałam. Najczęściej używam liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Do barszczu czerwonego nie dodaję koncentratu tylko ocet winny i daje super kolor i smak

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993

ja używam vegetę narur dokładnie taką jak Kamilka podesłała jest tam więcej warzyw z tego co pamiętam 30% a reszta kucharek o zmniejszonej zawartości czegoś tam

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993

w każdym bądź razie zdrowszy od normalnej

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natitalka

vegeta tak kostki nie :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe

ani vegety ani kucharka ani magi i tylko czasami kostkę ale tylko mięsną do sosów. Jak sie wrzuci do garnka pietruszkę w natce i w korzeniu do tego seler i inne warzyw wcale niema różnicy w smaku czy to z kostki czy naturalne a o wiele zdrowsze. 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gabrys2012

Malemu dodaje suszonych ziol, sobie tez :) Żadko kiedy kucharek i inne tego typu. :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marcelka089

kucharka daję tylko i wyłącznie do rosołu, a kostek używam, jak potrzebuję zalać coś bulionem. 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20

kostki nie muszę bo jezeli rosół robię na całym kurczaku  to i po co a też wrzuce kość wołową u mnie w mięsnym można kupić specjalną na rosół  Lubczyk zastępuje magi a też cebula daje smak ( 1 cebula na litr rozołu )

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
bonita

Kuchrek - tak, kostki rosołowe - nie, ale jedno i drugie to gówno.... bez tego zupka mi nie smakuje ;) A Vegete bez glutamianinu miałam i .... to już nie Vegeta.... jednak ten paskudny dodatek (glutaminian sodu) dodaje smaczek...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
cheyenne

ja nie używam kostek ani kucharków, degusty, vegety itp. Potrawy solę najprawdziwszą solą w ograniczonych ilościach. Za to teściowa (przyszła) używa ich namiętnie, niemalże do wszystkiego, do tego dodaje sól kuchenną. czasami tak potrawy są słone, że mnie suszy do póki nie pójdę spać i nie zasnę....

Twój komentarz