« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
iwona91
iwona91

2015-10-29 15:08

|

Pozostałe

Dziewuszki macie sprawdzony przepis na biszkopt do torta?

aby był puszysty i nie za bardzo suchy?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
annan

Szklanka maki tortowej, tak 3/4 szklanki kartoflanki, 1.5 łyzeczki proszku do pieczenia, 5 jaj, szklanka cukru, mi wychodzi zawsze...
Najpierw mikserem ubijach białka ze szczypta soli, jak się ubija to wsypujesz cukier i zmniejszasz na 3 tak chwile az nabierze białego koloru i zwalniasz na 1 i dodajesz zółtka chwile czekasz i mąke tortową i kartoflankę. Biszkopt zawsze musisz czyms skropic bo on zawsze troszke opadnie i bedzie suchawy. Aha pieczesz na 180 stopni, tradycyjnie 15-20 min(ja tak pieke w swoim piecu)