« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
katiuszka

2014-10-17 09:53

|

edyt. 2014-10-17 09:57

|

Pozostałe

Kulinarnie - dziś też pytanie o JAJKO.

Dość często mam problem z obraniem jajka tak, żeby białko nie zostawało na skorupce.




Czy jest na to jakiś sposób?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
olgad89

posolić wodę

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolcialondyn

posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?
Raczej mocno,u mnie nawet przy odrobinie odchodzi mi trochę białka ze skorupka.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

posolić wodę
Odrobinę czy dość mocno?
Raczej mocno,u mnie nawet przy odrobinie odchodzi mi trochę białka ze skorupka.
Dziękuję dziewczyny. Jak zawsze niezawodne:-)

Tylko jak skorupka pęknie to nie da się jajka zjeśc, bo będzie za słone ;-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać.
Też tak słyszałam, że od świeżości.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać.
Też tak słyszałam, że od świeżości.
Własnie,a my co tydzien mamy jajka o kurek sasiadki - pierwszej swieżości.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

Solenie nic nie daje;D przynajmniej u mnie. Pomaga chociaz tez nie zawsze obicie jajka, splukanie zimna woda i wtedy obieranie. Mysle ze najgorzej obiera sie cieple jajka
To akurat robię i dziś połowa jajka została na skorupce:-(. Mysle, ze to zalezy od świeżości jajka. Im świeższe, tym trudniej je obrać.
Też tak słyszałam, że od świeżości.
Własnie,a my co tydzien mamy jajka o kurek sasiadki - pierwszej swieżości.
Ja tez, ja też :D Od cioci :) A ostatnio nawet porcję kuraka dostałam na rosół :)
No nie mówiąc o warzywach które przywożę sobie do domu prosto z ogródka :) I owocach, choć to bardziej latem :)

PS. Zmieniłam już temat, sorry ;)

Musze spróbowac posolić wodę, bo tez mam problem z przyleganiem jajka do skorupki.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paulla0187

Sole wode a po ugotowaniu wlewam zimna wode i w tej lodowatej wodzie opukije o garnek i potluczone w niej leza wszystko odchodzi idealnie

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paulla0187

Sole wode a po ugotowaniu wlewam zimna wode i w tej lodowatej wodzie opukije o garnek i potluczone w niej leza wszystko odchodzi idealnie