« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
katiuszka

2014-10-17 09:53

|

edyt. 2014-10-17 09:57

|

Pozostałe

Kulinarnie - dziś też pytanie o JAJKO.

Dość często mam problem z obraniem jajka tak, żeby białko nie zostawało na skorupce.




Czy jest na to jakiś sposób?

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Sole wode a po ugotowaniu wlewam zimna wode i w tej lodowatej wodzie opukije o garnek i potluczone w niej leza wszystko odchodzi idealnie
O.. ja nie zostawiałam. Może tak będę robić. Zwykle jednak mi sie śpieszy bo glodomory czekają ;-)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paulla0187

Kati ale to wystarczy na minute czy dwie zeby polezaly w tej wodzie

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

Kati ale to wystarczy na minute czy dwie zeby polezaly w tej wodzie
To przy następnym gotowaniu wypróbuję:-) Dziękuję.