« Powrót Następne pytanie »
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolcialondyn
karolcialondyn

2014-02-13 16:46

|

Pozostałe

Obiad-piersi z kurczaka...

W jakiej postaci najbardziej lubicie?
Jak najczęściej podajecie?
Szukam inspiracji :)
dzięki!!

Odpowiedzi

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

devolaje , szwajcary , "schabowy" z plastrem sera na wierzchu , zapiekanka z jajkami :
https://www.youtube.com/watch?v=hb3Q9gYINDE&list=PL190EE44E104A69B0&index=3
w sosie pomidorowym :
https://www.youtube.com/watch?v=oA0SDiIkQy8

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimimi

pierś maczana w sosie śmietanowo-keczupowym wrzucona w panierkę z płatków kukurydzianych:) mniami
brzmi dobrze :D a ten sos jak dokladnie zrobic? Jakies szczegolne przyprawy? No generalnie to caly przepis poprosze :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

pierś maczana w sosie śmietanowo-keczupowym wrzucona w panierkę z płatków kukurydzianych:) mniami
daj przepis :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimimi

niezbyt skomplikowany sposob na przyrzadzenie piersi a nam smakuje:
piers kroje w kostke, podsmazam z cebula, czosnkiem (drobniutko posiekanym), po podsmazeniu podlewam woda rozrobiona z warzywna kostka rosolowa, pozniej dodaje pieczarki (rowniez drobno pokrojone), wody musi byc na tyle duzo by roztopily sie w niej serki topione (najlepiej smietankowe, albo ziolowe) Kiedy miesko jest miekkie, pieczarki gotowe i serki topione rozpuszczone dodaje smietane, pozniej siekam koper (nie zaluje) i na koncu zageszczam maka :) Jemy z bagietka, swieza bulka, ale mysle ze z ziemniakami lub makaronem tez bedzie ok :)

Mam nadzieje ze sie polapiesz ;)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimimi

:) do miski daję trochę śmietany i wlewam trochę keczupu (to na oko zawsze robię) i mieszam to razem,pieprz i sól. do tego wrzucam piersiątka i do lodówki na ok. 1h aby wchłonęły (owijam workiem albo czymś takim by zapach na całą lodówkę się nie rozniósł) po tym czasie kruszę płatki kukurydziane i w nich obtaczam mięso. i na gorący olej. i smażę krótko by płatki się nie przypaliły
Dzieki :) Jutro zrobie!

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pollym

kostki z piersi w sosie bolognese z ryżem :) pychotka

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

a i piersi w ciescie francuskim , zawijam w ciasto a na wierzch daje plasterek szynki i sera , albo podsmazone pieczarki z cebulka :)

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gossska87

Jesli lubisz kombinowac i lubisz taki inne smaki jak ostro słodki czo bardzo aromatyczny to NAPRAWDE bardzo polecam :
piers pokroic w koche popieprzyc dodac ostra papryke lub chili , curry, kurkume wymieszac i na patelnie dodac czosnek i cebulke podsmazyc , zalaz mleczkiem kokosowym . PYSZNE!!!! mozna kupic mleko lub zrobic samemu ( szklanke wiórków zalac 3-4 szklankami wrzatku , odczekac troszke i blendowac kilka minut ) POLECAM KAROLA!