« Powrót Następny poradnik »

Poradnik

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka
tofinka

2013-03-11 17:02

|

Potrzebna kategoria poradnika

Proszę o poradę zamiast jej udzielać...:/

Co zrobić żeby rosół nie był mętny? Własnie kolejny raz wyszedł mi taki nieklarowny;/ wkurza mnie to. Gotuję bez przykrywki, więc teoretycznie powinna woda  dobrze odparować...gotuję na wolnym ogniu minimum 2h jak należy

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natalii

zbieram szumowinę z rosołu i nie dawno wyczytałam ,ze aby rosól był klarowny trzeba solić go na końcu

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

dzięki za wszystkie rady, super cioteczki:) no niech no mi teraz mętny wyjdzie to .....

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78

Żeby rosół nie był mętny, to trzeba przynajmniej ze dwie godziny wcześniej wymoczyć mięso w zimnej wodzie. Mętność w głównej mierze powoduje nie do końca wypłukana krew i zbyt szybkie zagotowanie rosołu na dużym płomieniu (ale to pisały dziewczyny wyżej).