Najaktywniejsze:
Komentarze
2013-04-14 11:34
Dzień dobry Dziewuszki Muszę i ja pochwalić Synka - oszalał!!! Wczoarj spał od 20,30. My siedzieliśmy do 4 rano, Koleżanka była (piffffska się opiłam i dziś kacyk
, Mąż podjął się opieki nad Synkiem, więc miałam wolne). O 2 w nocy butla, a potem aż o 7!!!! Nie kazałam Mężowi Go wyciągąć, zagląda do łóżeczka, a Ernest oczy jak 5 zł. Dodam, że nawet pampersa nie zmieniliśmy, padnięci byliśmy... Ja mówię zostaw Go, poczekamy, aż zapłacze. I zasnęliśmy sobie, Ernest tam sobie najwidoczniej pomachał grabkami i wstał dopiero o 11 na butlę
Prezent Nam zrobił, wiedział, że Rodzice nie wyspani
Teraz po przebraniu, butli, leży machca grabkami, zobaczymy kiedy się znudzi...
2013-04-14 11:51
aneczka Leon to chyba Ernesta nasladuje, bo wczora jak pisalam spal od popoludnia, wieczorem wstal, z godzinke byl przytomny, bez ryczenia, wychlal 150ml i spac w kolysce, potem nad ranem sie obudzil na cycka, pospal w lozku z 2h, znowu cucek i tak w kolysce do teraz, czxyli prawie 11 Nie wiem czy to pogoda, czy biogaia ale nie poznaje swojego dziecka, zobaczymy jak dalej.
2013-04-14 18:18
Kochane,
ciasto francuskie, jest baaaardzo wdzięcznym tematem na szybką kolację, lub deser, zawsze sprawdza się jak np. wpadna niezapowiedziani goście :)
w lodówce zawsze mam min. 2,3 rolki.
Na słodko polecam z białym serem, posypane cukrem waniliowym :)
na kolacyjkę, np. z fetą i szpinakiem podsmażanym z czosnkiem :)
albo prościej... zawijam np. suche kabanosy/parówki z serem żółtym jak hot-dogi i piekę w piekarniku...
tak naprawdę co masz w lodówce, to możesz w to ciasto zawinąć, dla mnie bbaaaardzo wdzięczny temat... a rolka ok. 3zł!!!!!!
zawsze smaruję przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem, bo po upieczeniu są rumiane i błyszczące, na słodko zawsze jajko posypuję cukrem waniliowym bez względu z czym są. Aha, tylko przy opcji na słodko wyłączcie górną grzałkę piekarnika, bo cukier się zwyczajnie spali i to apetycznie nie wygląda i nie smakuje :D
2013-04-14 18:25
Byliśmy znajomych na parapetówce i zdrobił lux danie. Podsmażył na patelni w małych kawałkach pierś z kurczka z cebulą, papryką, pieczarkami - generalnie z warzywkami. Potem ten "farsz" rozłożył na cieście francuskim, posypał startym serem, zwinął jak roladę i do piekarnika. Do tego podał sos tzatziki włosnej roboty - PYSZNOŚCI!!!
2013-04-14 19:21
hej u nas wczoraj imprezka się odbyła,kurczę,fajnie było...a dziś głowa boli
Olutek dostał superasną karuzelkę na pilota i całe mnóstwo rzeczy,chyba obdziele kogoś,bo za dużo tego...Od przedwczoraj mój Synuś wkłada piąstkę do buźki i tak śmiesznie przy tym mlaszcze,słodziak rośnie w oczach