Najaktywniejsze:

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agnieszka1121

dziewczyny czy spójrzcie na te przepisy i powiedzcie czy mozna coś z tego próbować, bo mi eię ydaje ze tak, wole się ekspertek zapytać bo ja dopiero "raczkuje "  z tą cukrzycą :) przeczytalam ze  przepisy z tej diety sąwskazane dla kobiet w ciązy  z cukrzycą

http://dietamm.com/przepisy

 

chyba jutro wypróbuję coś z tego ale oczywiście bez fruktozy( bo w niektórych przepisach jest )

 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mruuwka

Zmierzyłam cukier po obiedzie i się załamałam. Jadłam to samo, co wczoraj na obiadek, wczoraj cukier 110, dziś cukier 154 sad Czym to może być spowodowane? Kolejny mój problem. Cukier na czczo. Od trzech dni jest powyżej 90 ale nie dobił do 100 jeszcze. Czy przyczyną może być to, że za późno zjadłam? Przez ostatnie wieczory uczyłam się do późna i nie chciałam iśc spać głodna, a wstawałam jak zwykle o 7. 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneczka86

agnieszka1121 ja to Ci nie pomogę za bardzo, bo się nie znam aż tak sad jem to co sprawdzone, tak naprawdę....  http://dietamm.com/przepisy/98,placki-z-jablkami.html patunki co myślisz o tym przepisie, bo mam chęć.... i co to mąka pp- pełen przemiał? Ale jaka to?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agnieszka1121

np ten ale bym nie dala tej fruktozy

http://dietamm.com/przepisy/90,racuchy.html

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mruuwka

putunki nie biorę insuliny. Sama dieta.  Produkty były te same na pewno. Jadłam ten sam zestaw obiadowy, bo zostało mi mięsko duszone z warzywami i zupa pomidorowa. Ryż brązowy tego samego producenta. Z tymi przerwami to też jest problem, bo na uczleni w trakcie ćwiczeń nie mogę zjeść, bo zaraz ćwiczeniowcy się czepiają, że to nie bar sad Jutro mam wizytę u mojej diabetolog, ale się boję, że mnie ochrzani... albo co gorsza przepisze mi insulinę sad

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasiulah

Mruuwka mi jeden dzien po pomidorówce cukier skoczył na 125 a na drugi ta sama zupa i 97...moja diabetolog powiedziala ze duzy wpływ ma ruch moze poprzedniego dnia wiecej sie ruszałaś...

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madelka
U mnie dzis na czczo 79. Za godzine zobaczymy co bedzie po sniadaniu.. Chyba chleebek rano tez mi zaczyna nie sluzyc. Tylko co tu jesc jak polowy na jelita nie wolno? Ehhh... Wyprobowalam kisiel w kubku ten taki gotowy. Po godzinie cukier 87 a po dwoch tez podobnie. Wiec dzis zrobie sobie na 2 sniad. Dalej meczy mnie kaszel, mam tabletki herbitussin i biore je wtedy gdy insuline. Nic innego pani w aptece na kaszel dac nie chciala... Katar na szczescie przechodzi ;)
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneczka86

putunki tą tortillę to podsmażasz na patelni bez tłuszczu, żeby była chrupiąca, czy od razu w ten placek kładziesz wszystko??? Dziś będę próbować na obiadcheeky Na śniadanie też eksperyment, 2 paróweczki z lidla z ketchupem i jedną kromką WASA z masełkiem, zobaczymy co to będzie.... Podjadam coraz częściej czekoladkę gorzką bądź biorę łyka czy dwa napoju gazowanego z lodówki słodkiego, a ostatnio zjadłamn normalnego cukierka jednego! A cukry odkąd podjadam są lepsze!!! Dziwaczna ta choroba... Wczoraj wszystkiego miałam poniżej 100, co nigdy mi się nie zdarzyło, a właśnie wczoraj podjadłam aż 2 kostki czekolady i cukierka i 3 łyki pepsi!!! Taka jestem pazerna!!!! Już nie mogę wytrzymać....

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneczka86

OOOOOOOOO a ja go sporo zjadłam, bo uwielbiam!!! Całe szczęście to taki bardziej pomidorowy, patrzę na skład na 100g 22,1g węglowodanów, ale nie ma napisane ile w tym cukrów.... To nic, jeszcze pół godz i będę wiedzieć.... No to dziś pyszny obiadek czeka, będę się czuła, jakbym jadła kebaba laugh

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madelka

mozesz tez wszystko zawinac w taka gotowa, potem w folie aluminiowa i podgrzac w piekarniku :) bedzie cieplutka ale niestety nie chrupiąca. chociaz ja nie lubie wlasnie tej chrupiacej. sama moze jutro zrobie sobie tortille;p jak gdzies u mnie dorwe ciasto ;/ bo na wsi to braki jak cholera..