Najaktywniejsze:

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

Nie no tak to ja bym z głodu umarła :) A bardziej od chleba wassa polecam chleb orkiszowy . jest drogi ,ale naprawde warty ceny.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

badangel. musze sprobowac:) 100% orkiszowy czy jakas mieszanka? ile kosztuje mniej wiecej?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina

a ja się zapisałam ze względu ma mój żołądek,często mnie boli jak zjem coś bardzo niezdrowego,może podłapię jakiś przepis na "lekkie dania"cheeky

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia

tak orkiszowe są super rzeczy. ja mąkę orkiszową kupuję, makarony też. chleba staram się nie jeść...ale czasami skubnę świeżą bułeczkę cieplutką ;]

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

Toffinka ja dzis kupiłam w tesco za 4.60 ;) ale ma naprawde wiele zalet ;) moja mama np z białego chleba przeszła na orkiszowy i nie  jadła smazonego i tustego i schudła 11 kg ;)  poczytaj sobie o tym chlebie;) 

ewelina witamy;))

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

A dziewczyny jest cos czym mozna by było zagescic sos co by mialo mniej kalori jak zagescic zwykła mąka? lubie sosy ale sa strasznie kaloryczne . a ta mąką orkiszową mozna zageszczac sosy?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia

można, ale wciąż mąka czy to orkiszowa czy zwykła są kaloryczne. sosy można zagęszczać warzywami np. marchewką, ziemniakiem.wrzuca się warzywka do sosu a jak się już dobrze pogotują można zblendować. ziemniaki się wspaniale sprawdzają. sam ziemniak jest mniej kaloryczny niż mąka.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

czekaj czekajsmiley jak z ziemniaka? jak chcialabym zrobic mięsko w sosie to do tej wody mam dodac ziemniaka ugotowanego i zblendowac tak?

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia

aa ja zagęszczam prawie wszystko takim jogurtem: http://kobieta20.pl/media/artykuly/ze_smakiem/greckie_rajniki_smaku.jpg

dobry bo nie jest kwaskowaty jak zwykły jogurt no i ma 76kcal w 100g.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia

nie nie kochanie. masz mięsko i do tego mięska już na samym początku dodajesz sobie obrane i pokrojone w grubszą kostkę ziemniaczki (taka kostka 2cmx2cm) to się gotuje może się nawet rozgotować. jak mięsko będzie dobre to się wyciąga je, blenduje sos i gotowe. sos nie będzie tak gęsty że łyżka staje, ale też nie będzie rzadki jak woda.