Najaktywniejsze:
Komentarze
2014-04-17 11:11
Czesc! Super klub, bede czytac
Ja nie jadam wogole wieprzowiny, kielbas, parowek, wedliny sporadycznie. Drob, kroliki, jajka kupuje od sasiada, wolowe z ubojni halal.
Nie uzywam margaryny, smietany, za to jem duzo serow typu mozzarella, pecorino, gorgonzola, parmezan, rzadziel zolte, jak edamskie.
Mam plan wogole wyeliminowac biale pieczywo, ryz, makaron w zamian za pelnoziarniste. Rownolegle staram sie jesc kasze gryczane, platki owsiane, kuskus, jeczmienna. Zdarza mi sie piec chleb samemu.
Warzywa, owoce kupuje z targu, hipera, puki jeszcze nie mam plantacji ekologicznej;)
Dzemow nie kupuje, babcia robi nam przetwory ze wlasnych zbiorow.
2014-04-17 11:37
Czesc,dziewczyny:) ja również dołączam do Was z myślą, że dowiem się coś ciekawego o żywności ,o czym wcześniej nie wiedzialam :)
pozdrawiam.
2014-04-17 12:15
Ten pasztet musi być pyszny - spróbuję go zrobić po Świętach.
2014-04-17 12:17
ja też po świętach na pewno upiekę
2014-04-17 12:41
o ja też staram się włączyć do diety większą ilosć kasz. Dzisiaj będe robiła ciasteczka z kaszy jaglanej. Jak wyjdą dobre to Wam podrzucę przepis:-)
2014-04-17 13:06
ja mam kilku sposobów:
- do zagęszczania skrobia ziemiaczana lub kukurydziana zamiast mąki
- otręby zamiast bułki tartej
- woda smakowa- woda plus aromat do ciast np pomarańczowy i stevia.
- zamiast cukru stevia
o i to tyle co na razię stosuję a wy macie jakies fajne zdrwoe zamienniki ?
2014-04-17 14:31
2014-04-17 15:10
2014-04-17 21:06
2014-04-18 07:00