Najaktywniejsze:
Komentarze
2014-07-22 21:30
2014-07-22 21:35
Dokładnie tak, tanio nie zawsze idzie w parze ze zdrowym...
2014-07-22 22:16
2014-07-22 22:21
2014-07-23 07:52
prawda jest taka że trzba korzystać z promocji na mięso bo jest ono drogie :( Ja też latałam z Wojtkiem po sklepach i wyłapywałam co gdzie taniej. Mam kilka sklepów mięsnych gdzie często są obniżki i kupuje więcej porcjuje i wrzucam do zamrażarki.
2014-07-23 07:56
Smażona cukinia a la kotlet
cukinia
jajo
bułka tarta
sól, pieprz, chili
Plastry cukini optaczamy w jajku(z przyprawami) i bułce i na patelnię smażymy jak kotleta. Dobre na kolacje na ciepło.
2014-07-23 08:03
Słyszałam o tych kwiatach ale nie maiłam przyjemności spróbować
2014-07-23 08:15
Makaron ze szpinakiem mniam mniam. dawno nie robiłam. Ogólnie makarony będą należały do tanich obiadów. Mozna pomieszać z czym się chce. Na słodko, z miesem lub bez
2014-07-23 08:20
dokładnie Gibciu a jak zostają ziemniaki z obiadu to kopytka
2014-07-23 09:14
Dziewczynki ja uważam, że da się tanio i zdrowo, wystarczy jak raz w miesiącu uzupełnimy zapasy. Napiszę w co według mnie powinno się znaleźć w takim "niezbędniku"
Przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, papryka,
Szuszone bądź mrożone warzywa.
2-3 porcje kości na zupę ewentualnie porcja rosołowa.
To co wymieniłam powyżej to minimum, dzięki któremu możemy wyrzucić kostki rosołowe do kosza.
Po za tym dobrze mieć w domu w zapasie mąkę, kaszę, ryż, makaron, a korzystając z sezonu pomrozić owoce i warzywa - mnie się udało zamrozić truskawki i wiśnie, na raty, ale ważne, ze mam na zimę cokolwiek.
To by było na tyle mojego wymądrzania