Najaktywniejsze:
Komentarze
2011-03-27 12:15
2011-03-27 12:38
2011-03-27 14:48
2011-03-27 15:18
2011-03-27 15:40
2011-03-27 15:52
2011-03-27 16:46
u nas dzisiaj było spaghetti :)
smażę mięso mielone z czosnkiem i przyprawami (sól, pieprz), dodaję sos boloński z pudliszek, gotujemy sosik.
polewamy makaron i na to trę żółty ser :)
sosik ze słoika, bo tutaj tylko tak jadają :P
2011-03-27 19:55
wjuska chciałaś przepis na ciasto.
Polecam,szybkie,łatwe i pyszne.
Cynamonowiec z jabłkami i bakaliami
Przygotowanie: 20 min
Oczekiwanie: 40 min
Pieczenie: 40 min
Trudność: łatwy
Składniki
•4 jajka•1 szklanka cukru•3/4 szklanki oleju•2 szklanki mąki•cukier waniliowy•1 łyżeczka cynamonu•1 łyżeczka proszku do pieczenia•1 łyżeczka sody oczyszczonej•4 jabłka•15 dag orzechów włoskich•15 dag rodzynek•tłuszcz i bułka tarta do formy
Etapy przygotowania
1.Całe jajka, utrzeć robotem z cukrem, cukrem waniliowym i olejem.2.Dadać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon i utrzeć na gładką masę.3.Dodać rodzynki i posiekane orzechy, wymieszać. Będzie dosyć gęste ciasto.4.Jabłka umyć, obrać i pokroić na drobne cząstki (najłatwiej odkrawać małe kawałki z jabłka). Kawałki jabłek włożyć do ciasta i wymieszać łyżką. 5.
Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułą tartą formy. Piec ok 40 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Orzechy sobie daruję i rodzynki czasem też
2011-03-27 22:29
i ja sie dolaczam moze sa wsrod was posiadaczki i zwoleniczki gotowania w thermomix?
2011-03-28 17:22
jakos malo tu przepisöw,to moze ja dodam jeden z dzisiejszego obiadu :)
Muszle faszerowane pieczarkami:
*18 sztuk makaronu conchiglioni,
*po 25 dag. pieczarek i serka ricotta,
* söl,pieprz,
*6 dag szynki,
*2 male cebule,
*po 1/2 czerwonej i zöltej papryki,
* 1/2 szklanki startego parmezanu,
*po 3 lyzki masla i posiekanej natki pietruszki,
Sos:
*cebula,
*puszka pomidoröw,
*oliwa,
*czosnek.
1) Makaron ugotowac z odrobinä oleju,odcedzic. Posiekanä cebula zeszklic na masle. Dodac drobniutko pokrojone papryke i szynke. Smazyc 4 minuty. Dolozyc posiekane pieczarki, dusic az odparuje sok. Przestudzic. Doprawic. Wymieszac z ricottä i natka. Nadziac muszle makaronowe. Ulozyc w naczyniu zaroodpornym. Posypac parmezanem.
2) sos:zeszklij cebule,dodaj zmiksowane pomidory. Zagoruj. Dopraw na ostro. Wlej do naczynia z makaronem. Zapiekaj 20 min.
Mam nadzieje ze ktos skorzysta z przepisu,naprawde szybko sie robi i smakuje