Najaktywniejsze:
Komentarze
2011-03-28 18:42
beata116 moja mama posiada thermomix,a ja zamierzam go kupić :) jestem dopiero początkująca jeśli chodzi o to urządzenie.Mama gotowała w nim zupę pieczarkową krem,zrobiła bułki,surówki,soki,kawe mrożoną...to wszystko jest po prostu pychaaa :)
Teraz kolej na jakieś mięsko w Varomie :) A Ty masz większe doświadczenie z thermomixem?
2011-03-28 19:52
a tä salatke zamierzam zrobic dzisiaj zeby byla na jutro miedzy glöwnymi posilkami.
Sałatka warstwowa MiszMasz:
-kapusta pekińska
-5 jajek
-fasolka konserwowa
-kilka plastrów szynki
-groszek konserwowy
-kukurydza konserwowa
-majonez
-ketchup
Etapy przygotowania
Jajka ugotować na twardo.Pokroić w plastry.
Kapustę posiekać troszkę wcześniej i lekko osolić.
Groszek,kukurydzę i fasolkę odcedzić z zalewy.
Szynkę pokroic w plasterki.
Wszystkie składniki układać warstwami.
2011-03-28 19:53
ciekawska - uwielbiam takie muszle, na roczek ostatnio robiłam, ale trochę inne - nadzienie z trzech rodzajów sera - ricotta, mozzarella i parmezan. pyyycha!
aha, w moim przepisie jest, żeby przykryć folią aluminiową, bo ja robiłam na dużej blaszce. inaczej się zsychały.
2011-03-28 20:03
2011-03-28 20:53
2011-03-28 21:05
2011-03-28 21:13
To może PAELLA???
20 dag ryżucebula2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy2 szklanki bulionu warzywnego2 czerwone papryki50 dag mieszanych mrożonych owoców morza40 dag mrożonych krewetekcytryna15 dag mrożonego groszkułyżka masłanitka szafranupęczek natkisól, pieprz
■ Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Na patelnie dorzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.
■ Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.
■ Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką. To jest originalny przepis,ja nie lubie owoców morza więc zamieniam na kurczaka lub królika.Oczywiście nie trzymam się sztywno ilości składników raczej na oko ))) Mam nadzieję,że komus się przyda .
2011-03-28 21:18
2011-03-28 21:25
mmm ja ser mogła bym wcinać od rana do wieczora,na kilogramy :)
żółty,biały,pleśniowy....mmmniam.
i tak wlasnie mysle nad tymi muszlami serowymi EM
2011-03-28 21:25
mmm ja ser mogła bym wcinać od rana do wieczora,na kilogramy :)
żółty,biały,pleśniowy....mmmniam.
i tak wlasnie mysle nad tymi muszlami serowymi EM