Najaktywniejsze:

Komentarze

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
johana162

beata116 moja mama posiada thermomix,a ja zamierzam go kupić :) jestem dopiero początkująca jeśli chodzi o to urządzenie.Mama gotowała w  nim zupę pieczarkową krem,zrobiła bułki,surówki,soki,kawe mrożoną...to wszystko jest po prostu pychaaa :)

Teraz kolej na jakieś mięsko w Varomie :) A Ty masz większe doświadczenie z thermomixem? 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska

a tä salatke zamierzam zrobic dzisiaj zeby byla na jutro miedzy glöwnymi posilkami.

Sałatka warstwowa MiszMasz:

-kapusta pekińska
-5 jajek
-fasolka konserwowa
-kilka plastrów szynki
-groszek konserwowy
-kukurydza konserwowa
-majonez
-ketchup


Etapy przygotowania

Jajka ugotować na twardo.Pokroić w plastry.
Kapustę posiekać troszkę wcześniej i lekko osolić.
Groszek,kukurydzę i fasolkę odcedzić z zalewy.
Szynkę pokroic w plasterki.
Wszystkie składniki układać warstwami.
 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
em3
em3

ciekawska - uwielbiam takie muszle, na roczek ostatnio robiłam, ale trochę inne - nadzienie z trzech rodzajów sera - ricotta, mozzarella i parmezan. pyyycha!

aha, w moim przepisie jest, żeby przykryć folią aluminiową, bo ja robiłam na dużej blaszce. inaczej się zsychały.

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
beata116
johana162 thermomix mam juz prawie 2 lata i korzystam z niego prawie codzienie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30
A czy w tych muszelkach można ominąc ser bo ja nie lubie ale przepis mi się podoba.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
em3
em3
a nie lubisz ani żółtego, ani białego? ja za białym nie przepadam, ale w tym mi smakuje. myślę, ze nadzienie możesz sobie sama wymyślić, moja mama robiła kiedyś z mięsem mielonym. tylko bez sera to może być trochę za suche, myślę.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30

To może PAELLA???

 

20 dag ryżucebula2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy2 szklanki bulionu warzywnego2 czerwone papryki50 dag mieszanych mrożonych owoców morza40 dag mrożonych krewetekcytryna15 dag mrożonego groszkułyżka masłanitka szafranupęczek natkisól, pieprz 

■ Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Na patelnie dorzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.

■ Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.

■ Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką. To jest originalny przepis,ja nie lubie owoców morza więc zamieniam na kurczaka lub królika.Oczywiście nie trzymam się sztywno ilości składników raczej na oko )))  Mam nadzieję,że komus się przyda . 

 

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30
Żółty to jeszcze zjem,ale nie jakis taki bardzo wyrażny w smaku hehe francuski piesek.Taki zwykły typu gouda może być,ale te wynalazki Laughing to nie dla mnie.
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa

mmm ja ser mogła bym wcinać od rana do wieczora,na kilogramy :)

żółty,biały,pleśniowy....mmmniam.

 

i tak wlasnie mysle nad tymi muszlami serowymi EM

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa

mmm ja ser mogła bym wcinać od rana do wieczora,na kilogramy :)

żółty,biały,pleśniowy....mmmniam.

 

i tak wlasnie mysle nad tymi muszlami serowymi EM