Najaktywniejsze:
Komentarze
2014-07-23 11:36
kati najśmieszniejsze jest to że ja musztardy nie lubie!!!!!! a sos jem ot zagwozdka :) mozesz spróbować :)
2014-07-23 11:40
Maja, sprobuje jak Adas pojedzie do babci. Teraz szkdoa mi składnikow na eksperymenty - bo Adas nie jest latwy do wykarmienia
2014-07-23 11:42
Po prosu całe zycie się czegoś uczymy .. i tak umieramy głupi jak niektórzy twierdzą
2014-07-23 11:42
a no :) kilka takich rzeczy awaryjnych jest musze pomyślec albo mamy zadzwonic- ona dobra w te klocki :) nie jedną biede przeżyła :)
a rolady z boczku z kapusta kwaszoną znacie??
2014-07-23 11:44
Nie...
2014-07-23 11:47
boczek kroje na średnie plastry 2,5 cm. jak mam taki plaster to przekrawam go środkiem w zdłuż prawie do końca le żeby go nie przeciąć na cieńkie plastry tylko żeby się taka okładka zrobiła. otwieram i delikatnie ubijam jak kotlet z jednej strony przyprawiam obracam i smaruje musztardą. ukłądam kwaszoną kapuche i pieprze. zamykam jak rolady nitką czy wykałaczkami. opiekam jak rolady, kapucha puści fajny smak i robie dalej normalny sos :) nawet przystawki nie potzreba ) jest pycha :)
2014-07-23 11:48
Maz byłby zachwycony Maju, ale dzieciom tego nie dam i sama tez nie powinnam jeść ze wzgl na moje kg.
A ten boczek to surowy kupujesz ?
2014-07-23 11:51
A dziewczyny i moze tego nei znacie..
Jesli chcecie pokroić cienko surowe mięso np schab to na pol godziny do zamrazalnika i .. kroimy takie troszkę zmorożone. Tylko ma to jedną wadę - mieso trzeba wykorzystać odrazu lub dalej zamrozic zaraz po pokrojeniu.
2014-07-23 11:51
tak tak surowy.
wiesz ja też nie robie często ale pomysł jest i obiad nie drogi- raz w miesiącu czasami 1 na 2 miesiące i pasuje :)
Kati każdy musi dopasować menu do swoich potrzeb :)
2014-07-23 11:53
Zrobie mezowi... Bedzie Ci wdzieczny bo on boczkolubny